În perioada 9 – 11 noiembrie 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului IOAN, Episcopul Sorocii, preoții Vicariatului de Soroca participă la un eveniment cultural în orașul Iași din România.

Astfel, programul este organizat de Fundația „Solidaritate si Speranță”, din România, în cadrul proiectului transfrontalier „Conservarea si protecția patrimoniului cultural si istoric din zona de cooperare transfrontalieră România – Republica Moldova” implementat împreună cu Parohia „Sfinții Teodori” Iași (lider), Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Soroca și Asociația Obștească „Soarta”, Soroca.
Desfășurare:
Palatul Culturii din Iași, Sala „Henri Coanda”:
1. Prezentarea expoziției „Obiecte de patrimoniu” – Părintele Benone DASCĂLU, Biserica „Sfinții Teodori”, Iasi;
2. Recital – Corul de copii si tineri „MUSICA VIVA”, dirijor – Daniela DOROȘINCA din partea Bisericii „Sfinții Teodori”, Iasi;
3. Recital – Conf. Univ. Dr. Soprana Cătălina CHELARU, la pian – Conf. Univ. Dr. Andrei HRUBARU ROATA;
4. Corul de studenți „UNIVERSITAS” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, dirijor – Alexandru SEMENIUC;
5. Corul bărbătesc al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Soroca, dirijor – protodiacon Mihail ROTARI.
În cadrul acestui program va avea loc și o conferință, cu participarea celor patru parteneri, dar și a specialiștilor din domeniu, care vor aborda tematici cu privire la starea patrimoniului din orașul Iași și cu referință la posibilitățile de punere în valoare a patrimoniului din zona de cooperare transfrontalieră România – Republica Moldova.
Vă propunem să vizionați și să apreciați interpretările participanților și să vă umpleți sufletele de liniște duhovnicească (sursa video Fundația ”Solidaritate și Speranța”):
Iar în continuare vă propunem spre vizualizare  o galerie foto de la eveniment:

By admin