La data de 24 iulie 2023, la Soroca s-a desfășurat procesiunea cu icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini”, în jurul municipiului. Creștinii au parcurs pe jos, 18 kilometri, în jurul municipiului. Ei s-au rugat pentru pace în tara, bunăstare şi iertarea păcatelor.
    În parcurgerea acestui itinerar au participat protopopii bisericilor din raioanele Soroca, Drochia și Florești, împreună cu preoții și credincioșii din aceste raioane. Potrivit Vicariatului de Soroca, la procesiune au participat circa 2 mii de enoriași. La evenimentul bisericesc din ajunul prăznuirii icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” au mai fost prezenți pelerini din municipiul Chișinău, precum și din alte zone ale țării. Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” a fost organizată și în acest an cu binecuvântarea episcopului de Soroca, Ioan Moșneguțu. Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini”, este o icoană făcătoare de minuni, adusă de pe muntele Atos. 
   Iar pe data de 25 iulie, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca a fost  săvârșită Dumnezeiasca Liturghie praznicală.  
     În continuare vă oferim spre vizualizare o serie de fotografii de la eveniment.
    Puteți viziona reportajul oferit de televiziunea locală SORTV referitor la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului ”Cu trei mâini” în jurul municipiului.
 

By admin